Tisztelt Látogató!

Üdvözöljük

az

Országos Kémiai Biztonsági Intézet

REACH Nemzeti Információs Szolgálatának honlapján!

 

Honlapunkon hasznos információkat, dokumentumokat és segédanyagokat talál az Európai Unió új, vegyi anyagokra vonatkozó jogszabályával, a REACH rendelettel és annak végrehajtásával kapcsolatban.

A REACH rendelet az EU valamennyi tagállamában, így Magyarországon is közvetlenül alkalmazandó. A jogszabály által kötelezett ipari szereplőknek, így alapvetően a vegyi anyagot gyártóknak, importálóknak és továbbfelhasználóknak, hazánkban is eleget kell tennie a rendelet előírásainak! Fontos tudni, hogy a rendelet nem csak a szigorú értelemben vett vegyipar szereplőire vonatkozik, annak kötelezettjei lehetnek más iparágak (pl. építőipar, műanyagipar, elektronikai cikkek gyártói, stb.) is, ha tevékenységük során a rendelet értelmében vegyi anyagnak minősülő anyagot gyártanak, importálnak, vagy használnak fel.

Reméljük, hogy oldalaink segítenek eligazodni a REACH előírásai között és támogatást adnak a végrehajtás megkönnyítése érdekében!


Az információs szolgálatról


A REACH Nemzeti Információs Szolgálatot (Helpdesk) a REACH rendelet 124. cikke alapján az Európai Unió minden tagállamának létre kellett hoznia. Feladatunk, hogy tájékoztassuk a gyártókat, importőröket, továbbfelhasználókat és az egyéb érdekelt feleket a rendelet szerinti feladataikkal és kötelezettségeikkel kapcsolatban.

A minél teljesebb és sokoldalúbb tájékoztatás érdekében igyekeztünk összeállítani a jelen honlapot is, ahol letölthető dokumentumokat és a gyakorlati végrehajtást segítő információkat is megtalálhat. Oldalainkat rendszeresen frissítjük, így olvashat nálunk a REACH-csel kapcsolatos új információkról, hírekről, eseményekről is.


Amennyiben konkrét kérdései merülnek fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!


Jó böngészést kívánunk!

A REACH Helpdesk munkatársai